Formem als futurs professors i professores en educació STEAM

“El cervell no és un got per omplir, sinó un llum per encendre”, expressava el filòsof grec Plutarc. I encara que molt ha plogut des de llavors, el fons d’aquesta frase guarda una gran relació amb el que realitzem a l’àrea de treball ‘Educació, art i salut’ del projecte IlerCOVID.

Un dels nostres objectius principals és realitzar tallers científics per a gent de totes les edats del Segrià, amb la finalitat que puguin reforçar els seus coneixements sobre la recerca en pandèmies mitjançant la participació i el contacte directe amb els investigadors i investigadores. Per això, creiem que a més de formar als estudiants de Batxillerat i Formació Professional en els nostres tallers ‘Aprenem a produir vacunes en plantes’, hem de realitzar el mateix amb els futurs professors amb la finalitat que coneguin i incorporin l’educació STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques) en les seves futures classes.

Amb aquesta premissa, el 8 de novembre impartim el mateix taller als estudiants de quart d’Educació Primària de la Universitat de Lleida. El grup, que té com a professor a l’investigador d’IlerCOVID Manel Ibáñez, va poder conèixer en primera persona què és la nostra iniciativa i sobretot, la metodologia que segueix l’àrea de treball de l’educació. En una jornada distesa, els futurs professors i professores d’Educació Primària van conèixer com s’articula i s’incorpora un aspecte educatiu dins d’un projecte de recerca. Així mateix, van poder aportar les seves impressions sobre com apropar la ciència i la investigació sobre la COVID-19 que es desenvolupa dins del projecte a les aules, adaptant-la a les necessitats i coneixements específics dels alumnes en edat escolar. Al post et deixem algunes fotos d’aquesta productiva jornada.

IlerCOVID i la Setmana de la Ciència

L’educació STEAM, basada en el treball col·laboratiu i el mètode científic perquè els estudiants puguin resoldre problemes a les aules, és un dels nostres eixos. Per això, enguany realitzarem dins de la Setmana de la Ciència i al costat de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Lleida, una sèrie de xerrades educatives anomenades ‘Viatgem amb una vacuna de la COVID-19’ amb les quals portarem els nostres coneixements científics a les aules de Mollerussa, Igualada i Sort. Aviat us donarem més informació d’aquestes jornades!

Si tens algun dubte sobre el projecte IlerCOVID o t’agradaria col·laborar amb nosaltres, pots contactar amb nosaltres en el correu: ilercovid@udl.cat T’esperem!

Participen
Financien