Biotecnologia Vegetal i NeuroCovid

Italian Trulli

Veure vídeo

PRESENTACIÓ

A IlerCOVID, el grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la Universitat de Lleida i Agrotecnio desenvolupa una recerca sobre l'ús de plantes d'arròs modificades genèticament. La seva fi última és generar, utilitzant les plantes com a plataformes, molècules candidates a ser emprades en la creació d'una vacuna i un kit de diagnòstic per a la COVID-19. Per això, el grup introduirà un fragment de la informació genètica del SARS-CoV-2 en plantes d'arròs, amb l'objectiu últim d'expressar en elles la proteïna S i el domini RBD del virus i produir aquestes molècules a major escala. Per part seva, des de l'IRBLleida els investigadors validaran l'efectivitat d'aquestes molècules i les utilitzaran per a estudiar les conseqüències neurològiques a llarg termini del virus.

Objectius


Optimitzar l’expressió de les proteïnes SARS-CoV-2 (S1 i RBD) en cèl·lules i plantes d’arròs.

Utilitzar els antígens produïts en l’arròs en el desenvolupament d’un kit de diagnòstic de COVID-19 amb la participació de gent del Segrià.

Investigar les conseqüències neurològiques a llarg termini de la infecció per SARS-CoV-2, basant-se en interaccions de proteïna viral infecciosa generada en plantes d’arrós amb components del teixit nerviós.

Notícies relacionades

Investigadors

Participen
Financien