Amb motiu de la 26a Setmana de la Ciència 2021 que coordina la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i se celebra del 12 al 21 de novembre, els membres del projecte IlerCOVID realitzarem una sèrie de xerrades educatives titulades: ‘Viatgem amb una vacuna de la COVID-19’ als centres educatius de Mollerussa, Igualada i Sort.
Organitzades per la mitjançant l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida, aquestes xerrades en format presencial pretenen formar a prop de 200 estudiants de Secundària, Batxillerat i Formació Professional en coneixements científics sobre les vacunes i els seus impactes en la nostra vida. Les xerrades ‘Viatgem amb una vacuna de la COVID-19’ tindran dues hores de durada i estaran impartides per investigadors i investigadores del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la Universitat de Lleida i Agrotecnio. L’agenda d’actes començarà el dia 25 de novembre a l’INS Mollerussa, per passar al 10 de desembre a l’Institut Joan Mercader d’Igualada i al 13 de desembre a l’INS Hug Roger III de Sort.
Concretament, l’activitat proposada contempla un recorregut històric per les vacunes més importants de la història, així com una presentació de la recerca i els tallers educatius del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada per a crear un prototip de vacuna i un kit de diagnòstic de la COVID-19 a partir de plantes d’arròs modificades genèticament. L’activitat es tancarà amb un debat sobre els moviments antivacunes i els seus mites.
La realització d’aquestes xerrades és una de les propostes de les àrees educatives i comunicatives del projecte IlerCOVID per a acostar la ciència a la societat. Per a consultar més informació sobre aquesta activitat, es pot realitzar a través de la web de l’ICE (taller 3): http://www.ice.udl.cat/ca/activitats/tallers/
Molt aviat compartirem la crònica i imatges de les jornades!