Participació de l’INS Torre Vicens de Lleida als tallers educatius d’IlerCOVID

Estudiants de Primer i Segon de Batxillerat Científic de l’Institut Torre Vicens de Lleida han visitat el Campus de l’ETSEA de la Universitat de Lleida per a realitzar els dies 27 i 28 d’octubre els tallers educatius ‘Aprenem a produir vacunes en plantes’. Un total de 25 alumnes han pogut viure al costat dels membres del grup de recerca de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la Universitat de Lleida i Agrotecnio una jornada pràctica on han ampliat els seus coneixements sobre les vacunes de la COVID-19 i algunes de les tècniques necessàries per a la seva elaboració.

Concretament, el primer dia de la seva visita, els alumnes han pogut realitzar una extracció d’ADN de plantes d’arròs modificades genèticament per a expressar la proteïna S i el domini RBD de la COVID-19. Una vegada extret l’ADN i seguint els protocols científics que els docents els anaven mostrant, el segon dia els alumnes van realitzar conjuntament la tècnica de la reacció en cadena de la polimerasa o PRC per a confirmar que, en efecte, les mostres de les plantes d’arròs analitzades expressaven les molècules de la COVID-19.

Durant els temps d’espera, a més de completar el material educatiu preparat per a l’ocasió, els alumnes han pogut pujar a les seves xarxes socials algunes instantànies gaudint d’un dia en un laboratori professional. Segons les professores del Torre Vicens, acompanyants, Marta Ulloa i Anna Vilanova: “els alumnes van gaudir els tallers molt i es van motivar només trepitjar el laboratori”.

Però l’experiència no finalitzava aquí. A més de la visita dels estudiants del Torre Vicens, va acudir a conèixer els tallers el mitjà de comunicació Lleida TV, que va realitzar un reportatge per al seu informatiu comptant la recerca que desenvolupem junts als estudiants del Segrià (min 1,58). Sens dubte, unes jornades increïbles!

El pròxim taller ‘Aprenem a produir vacunes en plantes’ es realitzarà el dia 8 de novembre. En aquesta ocasió seran estudiants de 4t curs d’Educació Primària de la Universitat de Lleida els qui realitzin el taller amb l’objectiu d’incorporar a la seva formació noves maneres d’ensenyar ciència a les aules. Us hi esperem!

Participen
Financien