Teresa Capell, investigadora del projecte IlerCOVID, obre les jornades de l’11 de febrer de la Universitat de Castilla-La Mancha

La investigadora del grup de Biotecnologia Vegetal Aplicada de la Universitat de Lleida (UdL) i membre del projecte IlerCOVID, Teresa Capell, va inaugurar les Jornades 11F ETSIAM 2022 de la Universitat de Castilla-La Mancha (UCLM), una proposta divulgativa per commemorar l’11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Les jornades van tenir lloc del 8 al 10 de febrer a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i de Muntanyes (ETSIAM) d’Albacete, i a la seva inauguració van acudir el rector de la UCLM, Julián Gard; la vicepresidenta de la Diputació Provincial d’Albacete, Amparo Torres; i la directora de l’ETSIAM, Josefa Soler. Entre les ponents hi havia investigadores dels sectors agrobiotecnològic, sanitari i forestal, entre d’altres. 

La conferència de Teresa Capell, anomenada ‘La paleta de colores del maíz’, va tenir una durada de 40 minuts de durada, i en ella la investigadora va presentar als i les assistents el projecte de recerca IlerCOVID i el seu impacte a la comarca del Segrià. Concretament, Capell va parlar de la tasca científica i educativa del seu grup, emmarcada dins de l’àrea de treball ‘Biotecnologia Vegetal i NeuroCovid’ del mateix projecte. Així, va explicar als presents el procés de modificació genètica de plantes d’arròs per tal de generar una vacuna i un kit de diagnòstic de la COVID-19. La seva intervenció va ser publicada previament i durant l’esdeveniment a mitjans de comunicació com El Español‘, ‘La Cerca‘, ‘El Dia Digital‘, ‘Diario de Castilla-La Mancha‘ o ‘Visión 6 Televisión‘.

Programa de les jornades.

Les jornades 11F de la UCLM, que han comptat amb més d’una vintena de participants de diferents universitats i d’arreu, estan vinculades al Programa d’Estances d’Investigació ETSIAM, per tal que les estudiants puguin tenir l’oportunitat de realitzar tasques d’investigació als laboratoris d’aquestes ponents referents en la recerca científica.

Més informació / Imatges: https://www.uclm.es/es/noticias/noticias2022/febrero/albacete/jornadas_etsiam_mujeryninaciencia

Participen
Financien